Böcker

Andetag

Stina Siljing, konstnär, och Lars Hallén, yoga- och meditationsinspiratör, har i samarbete skapat ett konstverk i form av en bok. Temat är förlust, sorg och smärta. Process, bearbetning och hopp.

”Jag förlorade min man Joacim i cancer hösten -16. Kaos och förtvivlan ledde till en meditationscirkel ledd av Lars. Varje fredag under hela våren -17 var det meditation med efterföljande samtal. Meditationen gav en känsla av lugn och stillhet, en stunds vila från sorgen.

I ateljén hade jag under en längre tid arbetat med objekt. De kom till under många timmars tankar om livet, döden och det som finns mellan. I mars visade jag dessa verk på Monica Strandbergs galleri i Kalmar.

Inför en utställning på Karlshamns konsthall i oktober frågade Lars om han kunde skriva texter till mina verk. Texterna var väldigt drabbande för mig och det tog tid innan jag kunde ta dem till mig.

När texten hade landat i mig så kom tanken: Detta är ju en bok! Processen från tanke till bok har varit väldigt kort, mindre än två månader. Jag är så stolt över ”Andetag” en hyllning till Joacim, livet och konsten!”

Stina Siljing   24/11 2017

Köp vår bok här